class="post-template-default single single-post postid-1707 single-format-standard ravis-booking">
Što činiti u Splitu?

Split

Split , najsjajniji jadranski biser, smješten pod prekrasnom parkom-šumom Marjan – pluća grada.

Dioklecijan, rimski car s razlogom je izabrao ovo mjesto da izgradi palaču prije više od 1700 godina. Dioklecijanova palača je jedna od najrjeđih kulturnih spomenika UNESCO-a u svijetu, gdje ljudi još uvijek žive i besplatna je za sve putnike i turiste.

Jedna od najznačajnijih stvari u Splitu su Dioklecijanovi podrumi koji su glavni razlog zbog kojeg se povijesna jezgra grada Splita nalazi na popisu kulturne baštine UNESCO-a. Da biste došli do podruma, morate se spustiti stubama sa Peristila, gdje možete posjetiti crkveni zvonik sv. Duje, visok 60 metara,  i uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na grad.

#funfact Dioklecijanove podstrukture bile su jedna od lokacija snimanja Igre prijestolja.

Posjet Splitu podrazumijeva uživanje u kristalno čistom moru i našim lijepim plažama. Prva i najpopularnija plaža u gradu Splitu je plaža Bačvice, pješčana plaža na kojoj je razina mora vrlo niska i pogodna je za obitelji ili parove. Možete birati između uživanja na plaži u sunčanom vremenu dok pijete kavu ili jednostavno plešući u najpopularnijim splitskim noćnim klubovima i barovima.

Marjan

Kao što smo spomenuli, pluća grada Marjan park-šuma je neprocjenjiva zbog svoje netaknute prirode, prekrasnih crkvi izgrađenih unutar brda i lijepog pogleda na grad i obalu. Izvrstan je za sve vrste sportske i rekreativne aktivnosti jer ima trim staze, opremu za vježbanje na otvorenom, sportska igrališta. Također je pogodno za obitelji i malu djecu jer ima različita dječja igrališta. Još jedna velika pješčana plaža nalazi se ovdje, plaža Bene, gdje možete sjediti i opustiti se u izvrsnom restoranu “Benedikt”.

#localsecret Definitivno morate kušati hranu pizzu “Corner Hotel” s dalmatinskim sastojcima

Hajduk

Da biste dobili pravi doživljaj Splita i duha Dalmacije, morate ići na jednu utakmicu nogometnog kluba Hajduk i svjedočiti nevjerojatnoj strasti navijača kluba „Torcida“ koja je ujedno i najstarija klubska tvrtka u Europi.

Jeste li znali?

  • Najstarija katedrala na svijetu je crkva Sv. Duje
  • Split se zove najsportski grad na svijetu
  • Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj

Pročitaj više Split u 3 dana

Pogledaj ostale objave

Login Form
Register Form