class="post-template-default single single-post postid-1522 single-format-standard ravis-booking">
Top 3 pješčane plaže Splita

 

Grad Split je omeđen prekrasnim I čistim plažama. Ovaj članak posvetiti ćemo onim pješčanima koje su u manjini a svi ih volimo!

PLAŽA BAČVICE – top 3 pješčane plaže Splita

Plaža Bačvice najpoznatija je plaža grada. Pravi prirodni fenomen u centru grada plitka pješčana vala. Kupalište je otvoreno za prve kupače 1919. godine te je od tada svojevrsni simbol grada Splita. Zbog raznovrsnih sadržaja za sve uzraste (caffe bar, restoran, djecije igraliste, vodene atrakcije, disco klub) plaža Bačvice idealna je  kako za obitelji sa djecom, tako i za mlade te parove. Na Bačvicama je nastala popularna splitska igra “Picigni”. Svake godine na Bačvicama se održava “Svjetsko prvenstvo picigina”, raznorazni morski party-I, koncerti, Izložbe od pijeska. U svakom trenutno možete pogledati live stream sa najpoznatije splitske plaže na sljedećem linku BAČVICE-LIVE. Već 16tu godinu za redom plaža dobiva plavu zastavu koja označava čistoću mora!


PLAŽA ZENTA – top 3 pješčane plaže Splita

Nalazi se na južnom dijelu splitskog polutotoka. Plaža Zenta manja od Bačvica ali jednako voljena među splićanima. Plitka pješčana vala, idealna je za obitelji sa djecom! Na plaži se nalazi caffe bar, teniski tereni, kultni disco club koji se danas zove ZENTA

PLAŽA BENE – top 3 pješčane plaže Splita

Plaža se nalazi na sjevernoistočnom dijelu Marjana. Borova šuma čini hlad tijekom cijelog dana! Plaža je dio sportsko rekreativnog centra te ima mnoštvo sadržaja od teniskih igralista, kafica, restorana, nogometnog igralista, teretanu na otvorenom, raznoraznih djecijih atrakcija,… Do plaže se ne moze doci osobnim automobilom iskljucivo autobusom, pjeske ili poznatim splitskim vlakicem. Dio plaže uređen je za osobe sa invaliditetom. Plaža Bene kao i Bačvice ima svoju himnu! 

Na Bene, na Bene bijeli vlakić odvest će i mene!
Na pijesku na žalu gdje je pjesma igra i veselje. 

I tebe i mene bijeli vlakić odvest će na Bene!

Pročitaj ostale novosti

Natrag na naslovnu


 

Login Form
Register Form